Sitter du nå å vurderer hvor du skal sette skiene på veggen etter en lang tur i bakken? Jeg har har reist flere steder i Alpene, og i 2015 var turen kommet til skistedet og byen Saalbach.
Jeg kan allerede starte med å si at reisen fra flyplassen til fjellet, er meget overkommelig sammenlignet med destinasjoner som Zermatt, der du har oppimot 5 timer med tog før du endelig er fremme. Hvis jeg ikke husker feil, mener jeg taxituren tokk 2,30 min til … mulig mindre. Når du kommer frem til Saalbach som ligger ca 1000 meter over havet, vil du se en by som byr på det meste av trampende uteliv, aftherski og rolige resturanter du kan nyte i ro og mak. Meget flotte hoteller med det du kan tenke deg av fornøyelser + at alt ligger i sokkelest avstand. Ja, jeg kunne faktisk gå fra Hotellet til første pub og skiutleie i sokkelesten uten problem. Noen destiansjoner jeg har besøkt tidligere som Bad Gastein, måtte jeg bli busset til heisen. Kan være jeg var uheldig med Hotellet den gang, men jeg slapp å busse i Saalbach, der ligger alt sentralt rundt byen. Under 50 meter fra hotellet satt vi i den første gondolen. Det er selvfølgelig mulig å kjøre seg bort i bakkene, men jeg syns det var godt skiltet og hadde ingen problem med å finne frem til dit jeg skulle. Jeg valgte den ene dagen en tur som gikk fra den ene siden av dalen på langs, og tilbake på andre siden. Turen med lusj og prat varte vell i ca 9 timer, og lengste nedfart mener jeg å huske var 6 km lang. Ganske sliten i legga den dagen! Jeg kan trykt anbefale destinasjonen Saalbach, og har planer om å reise tilbake denne vinteren.

Jeg gir terningkast 5+ til Saalbach

Du kan lese mer om Saalbach Vinteropplevelse i Alpene herBillige flybilletter SAS lavpriskalender til Saalback finner du her